Zabszelet
Múltnap ebédre Schobert Norbi könyvéből találtam rá a Zabszelet receptjére. Szerintem nagyon finom és én reszelt céklával ettem,ami nem ecettel, hanem citromnak a levével készült.Én annyiban változtattam a recepten, hogy tettem bele egy kis borst is, aki gondolja ki hagyhatja.
Leírás:
Zabpehely 15 dkg
1db kisebb fej vöröshagyma( én 2 fejet tettem)
3db nyers sárgarépa (ebből akár 4-5 tehetsz szerintem)
1 db petrezselyemgyökér( ebből is lehet akár többet is)
A hagymát, sárgarépát és petrezselyemgyökeret le kell reszelni. A zabpelyhet azt vízbe be kell áztatni,amíg jó pépes nem lesz én kb 30-45 percig áztattam. A zabpelyhes masszát össze kell keverni ( én a vízből mikor kiszedtem kicsit kiszorítottam belőle a vizet)a lereszelt sárgarépával, petrezselyemgyökérrel és hagymával.Tettem bele kevés sót,1 teáskanál pirospaprikát és kis borst.
Egy evőkanállal kis adagokat kiszaggattam és forró olajba( olívaolaj a legjobb) kisütöttem.
Vélemény:
Szerintem főzelékhez is lehet és önmagában is lehet enni, mert nagyon tápláló.
Megjegyzések